X

לייעוץ משפטי מיידי
וללא התחייבות עם
עו"ד ערן עזרא, חייגו:

052-5070050

או מלאו טופס ליצירת קשר:



לייעוץ משפטי מיידי ודיסקרטי

עריכת הסכם גירושין – מה כדאי לדעת לפני?

החלטתם להתגרש? במאמר זה תקבלו את המידע הדרוש לבני זוג שהחליטו להתגרש, והחליטו להסדיר את כל העניינים שביניהם בדרך של עריכת הסכם גירושין. מאמר זה ייתן לכם טיפים, נקודות למחשבה ונושאים נדרשים להסדרה במסגרת הסכם גירושין.

גובשה ההחלטה להתגרש? במידה וגמלה בליבכם ההחלטה להתגרש יש לעשות זאת בדרך נכונה, ברורה ומקצועית בכדי שההליך לא ייפתח שוב בעתיד, ואז, יתעוררו שוב שאלות, שלא חשבתם שיהיו במחלוקת.

סטטיסטיקה על הסכמי גירושין

מרבית תיקי הגירושין במדינת ישראל – בין אם שכרו עורך דין ובין אם לאו – מסתיימים בעריכתו של הסכם גירושין. בתי המשפט אף הם ממליצים על דרך זו וגם בתי הדין הרבניים. תזכרו – קרוב לוודאי שגם תגיעו לבית הדין הרבני ותבקשו להתגרש – יבקשו מכם להביא הסכם גירושין.

מטרתו של הסכם גירושין ברורה. סיום פרק הנישואין במסגרת הסכם גירושין היא מהירה, פשוטה ומומלצת.

היתרונות של הסכם גירושין

היתרונות ברורים לכל: הסדרת מלוא ענייניהם של הצדדים. סגירת מלוא המחלוקות. הסדרת נושא סידור הגט והגירושין בבית הדין הרבני. הסדרת חלוקת מלוא ענייני הרכוש. הסדרת נושא משמורת הקטינים וזמני שהייתם, לרבות מזונותיהם מדורם וכל היתר.

היתרון הגדול ביותר של הסכם גירושין הוא מתן וודאות לצדדים. בני הזוג אשר יש לפניהם הסכם גירושין, שבמסגרתו התגרשו וההסכם קיבל תוקף של פסק דין יכולים לכלכל את צעדיהם להמשך. יכולים לפתוח פרק חדש בחיים כשהם יודעים מה החובות ומה הזכויות שלהם.

החיסרון באי קיומו של הסכם גירושין. כשאין הסכם גירושין, החלופה היא ניהול הליכים משפטיים. דבר שלוקח זמן רב, משאבים ותקופה לא פשוטה בחיים האישיים. אם אין לכם הסכם הגירושין, כל מחלוקת שתהא ביניכם תהא חייבת להיות מוכרעת ע"י ערכאה שיפוטית. אפילו בעניין חלוקת מיטלטלין או בעניין רישום ילד למוסד חינוכי. כל מחלוקת, קטנה כגדולה, תובא בפני שופט.

עריכת הסכם גירושין ע"י עורך דין לגירושין

ראוי ומומלץ שעורך דין לענייני גירושין יערוך עבורכם את הסכם הגירושין. הסכם זה חשוב שכן הסדרתו היא עד להגעתם של הקטינים לסוף תק' הצבא, לחלוקת הרכוש, לענייני מזונות ומדור, ולנושאים רבים שלא תמיד בעלי הדין מודעים/ערים אליהם.

חשוב לדעת כי גם כאשר קיים הסכם גירושין, יש נושאים שלגביהם ניתן לעתור לערכאה שיפוטית גם לאחר שההסכם קיבל תוקף של פסק דין ומטעם זה, יש חשיבות גדולה לניסוחו של ההסכם ע"י עורך דין ובנייתו בדרך הנכונה.

הטעות שבדיעבד. צדדים שבחרו לעשות הסכם גירושין לבדם, "מתעוררים" לאחר שהבינו בדיעבד שעשו טעות. לא שמו לב לדקויות. לא הבינו את כל המשמעויות וההשלכות. מנעו זאת ובחרו איש מקצוע שיסייע לכם בכך.

הליך של אישור הסכם גירושין בבית המשפט או בבית הדין הרבני

כל הסכם גירושין חייב לעבור את אישורו של בית המשפט או של בית הדין הרבני. הצדדים מוזמנים בפני הערכאה השיפוטית, מביעים את אישורם להבנת ההסכם ותוכנו, הערכאה השיפוטית בוחנת אם ההסכם נעשה מרצון טוב וחופשי, ואם התנאים מאושרים ניתן להסכם הגירושין תוקף של פסק דין.

בחירת הערכאה השיפוטית – בית משפט או בית הדין הוא נושא שייבחר על ידי עורך הדין אשר יערוך את ההסכם ובהתאם לנסיבות העניין.

הנושאים שיוסדרו במהלך עריכת הסכם גירושין

במסגרת הסכם הגירושין עליכם להסדיר את כל הנושאים הקשורים בפירוקו של תא משפחתי, הווה כולל ענייני משמורת, הסדרי שהות, מזונות, חלוקת רכוש, חלוקת חובות והנושאים הנובעים מהגירושין כגון כתובה.

חשוב לציין כי הנקודות הבאות הן נקודות מרכזיות בהסכמי גירושין, יחד עם זאת, כל מקרה לגופו, שכן מה שרלוונטי לזוג אחד לא רלוונטי לאחר. יש להבין את מכלול הנקודות הרלוונטיות לבני הזוג, ולאחר מכן, יש לערוך הסכם גירושין מקיף. זכרו – טיבו של הסכם גירושין הוא שיהיה מאוד קשה (אם בכלל) לפתוח את הנקודות שהוסכמו בו.

  • משמורת – במסגרת הסכם גירושין יש להסדיר מי ההורה המשמורן על הילדים או שמא תחול משמורת משותפת. יש להסדיר מהם הימים שבהם ייקח את הקטינים ההורה שאינו המשמורן, מה ההסדרים שיחולו בתקופות חגים, חופשים, חופשת הקיץ, ואיך יתקבלו החלטות בענייני חינוך וכו'.
  • מזונות – חשוב מאוד להגדיר את הסכום עבור מזונות, ואת הסכום עבור מדור. את מועדי התשלום, הצמדה למדד המחירים לצרכן וכל כמה זמן יעודכן. חשוב לקבוע מהם ההשתתפויות שיחולו מעבר לסכומים שנקבעו – קרי הוצאות רפואיות חריגות, חוגים, גנים, משפחתונים, צהרון, שיעורי עזר וכו'. בין היתר, צריך להבהיר עד מתי ישולמו המזונות, ומה הסכום שישולם בתקופת השירות הצבאי.
  • חלוקת רכוש – כשמדובר בזוג שכירים אין הדבר בעייתי, שכן ממנים אקטואר שמחשב את שווי הזכויות שצבר מי מהצדדים, והאקטואר מבצע את האיזון. כשמדובר בעצמאי/ים יש למנות, בד"כ, מומחה כלכלי עם סמכויות על מנת שייתן חוות דעתו לעניין העסק, לרבות מוניטין וכו'. גם בעניין של נכסי קריירה יש למנות מומחה על מנת שייתן חות דעתו בעניין.
  • מזונות אישה, כתובה ותוספתה – חשוב להגדיר כחלק מההסכם את ההוראות גם לעניין בית הדין הרבני, ואת הסיכום בין הצדדים לעניין מזונות אישה, כתובתה ותוספתה.

 

כל הזכויות שמורות – דין בבית – עו"ד ערן עזרא, עורך דין לענייני גירושין ומשפחה
כתובת: רחוב מנחם בגין 11, רמת גן | טלפון: 03-6442224

 פרסום באינטרנט

לקוחות וגולשים יקרים

לאור המצב, משרד עורכי דין עזרא מציע
ייעוץ משפטי טלפוני עם עורך דין גירושין