תהליך הגישור מתחיל עוד לפני שבני הזוג הגיעו למסקנה הסופית להתגרש, אלא כאשר הם רק התחילו לשקול פרידה. בסיום התהליך, יחליטו בני הזוג האם להתגרש או להמשיך בקשר הזוגי. במידה ונפלה ההחלטה להתגרש – באמצעות סיועו של המגשר- יוכלו בני הזוג לפתור את המחלוקות ביניהם, ללא צורך בתהליך גירושין ארוך ומתיש – אלא באמצעות עריכת הסכם גירושין.
תהליך הגירושין הוא תהליך מאוד מטלטל וכואב. ברוב המקרים מעורבים בו ילדים ולעתים בהיעדר סביבה תומכת וכתוצאה מכושר שיפוט לקוי – ניתן לבצע החלטות שגויות אשר ישפיעו לרעה על בני הזוג וגם על הילדים. על מנת שלא תצטרכו להוסיף עוד לקושי, ישנה אפשרות לגשת לתהליך הגישור, שיאפשר לכם להגיע להבנות משותפות באמצעות שיח הדדי, מבלי שתצטרכו להיאבק זה מול זה בבית המשפט.
לתהליך הגישור מקובל לפנות כשעולות המחשבות הראשוניות אודות הפרידה. לא תמיד המוצא הסופי הוא גירושין, ישנם זוגות שמתחזקים בעקבות תהליך הגישור ומחליטים להישאר יחדיו. מטרת הגישור היא לאפשר לכל אחד מבני הזוג לעבור תהליך ארוך של הסתכלות פנימה, על מנת להבין האם הם נועדו להישאר יחדיו או לא. תהליך הגישור נעשה בפורמט זוגי אך גם בפורמט של אחד על אחד, כאשר התוכן של הפגישות נותר חסוי.
באם נפלה ההחלטה הסופית להתגרש, תהליך הגישור מאפשר לבני הזוג לסיים את הקשר באמצעות התקשורת, הבנה וסבלנות. זה לא אומר שהתהליך הוא לחלוטין נטול מחלוקות – לעתים ישנם מקרים של חוסר הסכמות אודות הסדרי השהות, המזונות וכו'. הגישור מאפשר לזוגות שיש ביניהם אפיק תקשורת פתוח – לנהל שיחה ולמצוא פתרון לכל המחלוקות.
תהליך הגישור למעשה מבטל את הצורך לנהל מאבקים ארוכים בבית המשפט, לשאת בהוצאות כלכליות גדולות ולהתמודד עם כל הבירוקרטיות הכרוכות בניהול תיק גירושין בבית המשפט. המטרה היא לסיים את הנישואין בראייה מפוכחת ומבלי לשבור את הכלים. את המסקנות העולות מתוך הגישור יש להגיש בסיום התהליך לבית המשפט לצורך קבלת הגט.
לא תמיד לבני הזוג יש את הכלים הדרושים כדי לנהל תקשורת שתביא לפרידה, גם אם יש להם רצון הדדי בכך. בדיוק לשם כך קיים המגשר: בפגישה הראשונה עם בני הזוג עליו להגדיר את כללי הברזל של פגישות הגישור ולאחר מכן לאפשר לכל אחד מבני הזוג להעלות את הטענות שהביאו לפרידה.
כאשר מעורבים ילדים בגירושין, ההתנהלות צריכה להיות מעט שונה ולכן רק מגשר עם הכשרה בנושאים משפחתיים יוכל להתמודד עם מקרים כאלה.