הליכים משפטיים בבית משפט לענייני משפחה כוללים נושאים רבים ומגוונים, ואחד הנושאים המרכזיים הוא נושא מזונות ילדים.
חובתו של אבא לשלם את דמי המזונות עבור ילדיו. קיימת חלוקה לגבי גילאי הקטינים מבחינת דמי המזונות והמדור, כך שתקופה אחת היא עד גיל 18 או סיום הלימודים התיכוניים, והתקופה השניה היא מאותה התקופה ועד לסיום השירות הצבאי.
מבחינת חבותו של אב יהודי לשאת במזונות ילדיו, הרי שהחלוקה, על פי רוב תהא: תשלום בגין דמי מזונות (הכוללים את צרכיו השוטפים של כל קטין), תשלום בגין מדור (חלקו היחסי של הקטין במקום המגורים), והשתתפויות חינוך ובריאות.
דמי המזונות (צרכים שוטפים) – כוללים את צרכיו של כל קטין, לרבות כלכלה, ביגוד והנעלה, מוצרי טיפוח וקוסמטיקה, נסיעות וכו'.
דמי המדור – על פי רוב, נפסקים דמי מדור בהתחשב בגובה שכר הדירה בו מתגורר אותו קטין. כך לדוגמא, במידה ומדובר בקטין אחד, הסכום יהא 30% מגובה שכר הדירה, במקרה שמדובר בשני ילדים הסכום יהא 40% ובמקרה של 3 קטינים 50% מגובה שכר הדירה. כל מקרה לגופו ולנסיבותיו, כך לדוגמא יש מקרים בהם בית המשפט מגביל את גובה המדור, וקיימים מקרים בהם נפסקים גם אחוזים לגבי הוצאות אחזקת המדור, לדוגמא, חשמל, ארנונה, מים, כבלים, גז וכיוצ"ב.
הוצאות חינוך ובריאות – על פי רוב, הוצאות החינוך והבריאות של הקטינים אמורים להתחלק בין הצדדים ביניהם ובחלקים שווים, בניכוי סבסוד והנחות המתקבלות.
מומלץ לא להקל ראש בנושא פסיקת דמי המזונות לקטינים, היות ומדובר בנושא שיימשך שנים רבות, הרי שכל פרט ופרט באותו הסכם, הינו בעל חשיבות כלכלית לעתיד. בנסיבות אלו, מומלץ לקבל ייעוץ משפטי פרטני מעורך דין העוסק בתחום ולקבל חוות דעת מקיפה.