בגירושין המילה הסכמה תבוא לידי ביטוי כשיהיה הסכם גירושין מכובד, ששני הצדדים יוכלו להסכים לו.
אחד הנושאים החשובים בגירושין הוא "מירוץ הסמכויות". בכדי למנוע את תחילתו של המירוץ מטעם מי מהצדדים, ראוי ואף מומלץ להגיע להסכמה להתגרש.
אין ולא יהיה ספק בכך, שגירושין בהסכמה עדיפים, תמיד על גירושין במלחמה. גירושין בהסכמה, הם נושא שחוסך המון זמן, מאמץ, "סבל", עלויות, ובעיקר משאיר את הצדדים בקשר טוב ומקל על הילדים בתהליך עצמו.
כשיש ילדים קטינים, הנושא מקבל חשיבות משנה. הליך גירושין בהסכמה, יכול להיעשות, ע"י ליווי של איש מקצוע בכדי להקל את הקטינים שלא מבינים את המהפך בחייהם. לרוב, פסיכולוג ילדים, יכול להקל על השתלבות הקטינים בראיה חדשה של "שני בתים", בית לאבא ובית לאמא.
גירושין בהסכמה, משאירים את הכבוד והיחס הראוי גם לטיפול בילדים, גם לפעילות בחייהם, ומטרתו, בין היתר, לשתף את הצד השני בחיי ההורה שאינו המשמורן, בדרך הטובה ביותר, כשתמיד, טובת הקטינים עומדת לנגד עיני הצדדים.
אסור לטעות. גם בנושא הרכושי, עדיפה ההסכמה על מלחמה. במקום שכל אחד ינסה למקסם את התועלת הכלכלית שלו, במקום שאנשי מקצוע שונים (שמאי, אקטואר, מומחה כלכלי, עו"ד ועוד) ירוויחו, כשיש הסכמה, בחלק מהמקרים, עלות אנשי המקצוע מתייתרת.
נושא המזונות, הוא עניין שיש עליו מחלוקות לא מעטות. אך גם בנושא מורכב זה, קיימים כללים לפיהם ניתן להעריך את המזונות הראויים, וזאת לרוב, על פי, הכנסות הצדדים, רמת החיים של הקטינים וצרכיהם.
מומלץ, ואף רצוי, לנסות לסיים את כל המחלוקות בהסכמה. עו"ד יכול לתת ייעוץ ראשוני, במסגרתו הוא יבחן את כל הפעולות האפשריות, לרבות הדרכים להגעה בדרכי שלום להסכמה ולהסכם גירושין. האומנם יש את הסכנה של "מירוץ הסמכויות", אך עדיין יש צורך לפחות לנסות להגיע להסכמות, תוך נהיגה בזהירות.
בכל מקרה, גם הסכם גירושין יש לאשר בערכאה משפטית מתאימה (בית משפט או בית הדין הרבני). הגירושין ייעשו, בכל מקרה, בבית הדין הרבני. וזיכרו תמיד, כי עדיפה דרך ההסכמה מדרך המלחמה.