כחלק מעריכת הסכם גירושין יש ליתן את הדגשים לגבי כל הנושאים הקשורים בנישואין ו/או בגירושין. חשוב לציין כי המובא להלן הינו ראשי פרקים (כלליים), שאינם מתאימים לכל מקרה ואינם מקיפים כל מקרה. עוד יודגש, כי כל הסכם גירושין הינו הסכם ספציפי לאותם הצדדים המתגרשים, וכי המקרים אינם זהים. מומלץ מאוד, בכל מקרה ומקרה, להיוועץ עם עורך דין ולקבל ייעוץ ספציפי.
כותב דף זה, הינו עורך דין ערן עזרא. עו"ד עזרא עוסק בעריכת הסכמי גירושין בפרט ובדיני משפחה בכלל. ניתן ליצור קשר לבירורים נוספים או לשאול שאלות בפורום גירושין באתר.
הצמדת המזונות למדד – יש להתייחס להצמדת דמי המזונות למדד המחירים לצרכן, לרוב, ההצמדה מבוצעת אחת לשלושה חודשים, ללא הפרשים בין עדכון לעדכון.
מזונות בתקופת השירות הצבאי – יש להתייחס לדמי המזונות בתקופת השירות הצבאי של כל קטין – שדמי המזונות בתקופה זו הם שליש ממה ששילם האב ערב הגיעו של כל קטין לגיל 18 שנים.
6.2. דירה – יש לפרט את פרטי הדירה, לרבות כתובת וגוש, חלקה ותת חלקה.
6.2.1. יש להגדיר חובות ו/או התחייבות ו/או משכנתאות וכד' הרובצות על הדירה.
6.2.2. במידה ויש הסכמה למכירת הדירה למי מהצדדים, מגדירים את אופן המכירה, בין אם ע"י מתווך או בין אם באופן עצמאי, תוך הגדרת אופן חלוקת מכר הדירה, בניכוי הוצאות מכירה.
6.2.3. במידה ואין שיתוף פעולה במכירת הדירה ו/או רצון להגדיר סנקציה – מקובל למנות כונס נכסים (בדרך כלל את באי כח הצדדים) על מנת שיפעלו לצורך מכירת הדירה בשוק חופשי.
6.2.4. יש לפרט את המיטלטלין שבדירה – תוך ציון אופן החלוקה. בדרך כלל הנ"ל מבוצע בחלוקה של הגרלה או בחלוקה של שתי רשימות שכל צד בוחר רשימה.
6.3. עסק/חברה – כשיש למי מהצדדים עסק ו/או חברה קיימת אפשרות למנות מעריך שווי ולהורות על ביצוע חלוקה ויש אפשרות להורות שאותו הצד יישאר עם אותו העסק/החברה, הכל בהתאם לנסיבות.
6.4. זכויות סוציאליות – צדדים צוברים זכויות ממקומות עבודתם לאורך הנישואין. יש ליתן הוראות בין אם כל צד נשאר עם הזכויות שנרשמו על שמו ובין אם הזכויות מחולקות בין הצדדים מחצה על מחצה. במקרה שבו מסכימים על חלוקה שווה בשווה יש ליתן הוראות לגבי מינוי אקטואר אשר הצדדים יגישו לו את מלוא הזכויות שנצברו.
6.5. חובות/הלוואות – יש לפרט בהסכם הגירושין את מכלול ההלוואות ו/או ההתחייבות ו/או החובות של הצדדים לרבות אופן רישום ואופן חלוקתם.